Млечни кифлички – рецепта за начинаещи! Този път ги направих с шунка, но и със сирене са перфектни! Няма по-вкусно нещо:

Дата:

Опитайте рецептата за Млечни кифлички, които наистина са меки като памук. Рецептата е една от по-лесните, а благодарение на инструкциите стъпка по стъпка дори начинаещи могат да я приготвят. Можете да ги направите сладки или солени, пълнени или кухи.

Аз напълних половината от тях с резен шунка за децата, а останалите оставих “кухи”. Тъй като към тестото се добавят мляко и масло, кифличките имат много приятен вкус и затова няма нужда да се добавя нищо друго към тях.

Можете да нарежете тестото на триъгълници или квадрати и да ги напълните с каквото пожелаете. Ето какво ви е необходимо: Млечни кифлички Продукти: Приготвяне: Изсипете топлото мляко в дълбока купа, добавете маята (аз използвах прясна), захарта и 2 супени лъжици брашно.

Снимка: YouTube Снимка: YouTube Разбъркайте съставките с телена бъркалка или разбийте с тел и оставете за около десет минути, докато маята се активира и набъбне. През това време разтопете 75 г масло и го оставете да се охлади до стайна температура.

След 10 минути добавете маслото към активираната мая и приблизително 500 г брашно и разбъркайте всичко с тел. Снимка: YouTube Когато сместа се сгъсти, добавете още малко брашно и сол и продължете да бъркате. Когато тестото стане малко по-твърдо, го омесете на ръка.

Снимка: YouTube Ще ви трябват приблизително 800 г брашно за тестото. Останалите 100 г ще се използват за месене и разтягане на тестото, след като е починало.

Когато тестото е почти готово, го поставете върху работната повърхност, омесете го малко с ръка и го потупайте, за да се сплеска, след което го намажете с 50 г омекнало масло. Снимка: YouTube Месете тестото, докато маслото се поеме напълно в него.

Когато добавите маслото, тестото ще започне да се разпада, ще е лепкаво, но така трябва да бъде. Месете, докато се образува хубава топка тесто, в която всичко е равномерно разпределено. Снимка: YouTube След това разделете тестото на 2 части.

Поръсете брашно върху работната повърхност, поставете тестото върху брашното и го поръсете отново с брашно. Покрийте с кърпа и оставете да почине от 30 до 60 минути. Снимка: YouTube След това първото парче тесто се разточва на кръг с точилка. Кората трябва да е тънка.

Нарежете на триъгълници, колкото на брой желаете. Снимка: YouTube По-малко триъгълници правят по-големи кифлички и обратно. Не е необходим пълнеж за тези кифлички, но ако все пак искате да ги напълните, можете да направите някои със сладък или солен пълнеж (тестото е неутрално).

Снимка: YouTube Навийте кифличките, като започнете от по-късата страна на триъгълника към върха, и ги подредете върху тава за печене. Снимка: YouTube Оставете ги покрити с кърпа за 30 минути, за да втасат още малко. Разбийте жълтъка с една супена лъжица мляко и намажете кифличките.

По желание поръсете отгоре със семена. Снимка: YouTube Загрейте фурната на 200 градуса и печете кифличките за 20-25 минути, в зависимост от вашата фурна. Снимка: YouTube По желание изпечените кифлички могат да се намажат с масло, докато са още топли. Снимка: YouTube Да ви е сладко!

Снимка: YouTube

Сподели

Абонирай се

Актуални

Подобни
Подобни

Разследват “Челси” в 74 нарушения от времето на Роман Абрамович

"Челси" е разследван за 74 нарушения на дисциплинарния правилник...

За първи път “Левски” с всичко налично в първенството

УЕФА глоби “сините” с 10 хил. евро заради скандирания на феновете в мача с АЗ ...

Джокович се мести със семейството си в Атина, след като бе обявен за предател в Сърбия

Новак Джокович е един от най-големите любимци на цяла...