in ,

Митнически инспектор отива на съд за поискан подкуп от 30 лв.

Шофьорът на камиона се оплакал на друг митнически инспектор

Инспектор от Митница Югозападна е предаден на съд за поискан от него подкуп в размер на 30 лв. Случаят е от октомври 2018 г. на граничен пункт Кулата.

Подсъдимият е бил нощна смяна, когато през пункта преминава тежкотоварен автомобил. Служебното лице проверило документите на шофьора, след което го насочил към кантара. След извършеното претегляне, митническият инспектор казал на шофьора, че има претоварване с 200 кг, а глобата, която дължи е в размер на 200 лв. От издадената квитанция обаче е видно, че нарушение в килограмите няма.

Шофьорът казал, че няма толкова пари в себе си. За да не бъде глобен, той дал 20 лв. на инспектора, който по-късно си поискал още 10 лв.

След няколко дни, отново минавайки през граничния пункт Кулата, шофьорът на камиона се оплакал на друг митнически инспектор, след което е бил уведомен заместник-началникът на Митница Югозападна.

Веднага е извършена проверка и е образувано дисциплинарно производство срещу митничаря. Материалите са изпратени до Окръжна прокуратура-Благоевград. Предстои делото да продължи в съда.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

Откриха нива с канабис край Стражица

Плажът на къмпинга край Ахелой изчезва