Министърът на регионалното развитие и благоустройството ще посети Търговище по покана на гражданското обединение “Вода за Омуртаг”

Дата:

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков ще посети днес Търговище, по инициатива и покана на гражданското обединение “Вода за Омуртаг”. В сградата на “В и К” ООД Търговище ще се състои среща във връзка с непрекъснатото безводие в Омуртаг, съобщи Магдалена Славова от гражданското обединение. 

Ще присъстват още представители на гражданското обединение “Вода за Омуртаг”, експерти, Управителят на ВиК Търговище, представители на Българския ВиК холдинг, областната управителка на Търговище Гергана Цонева и кметът на Община Омуртаг Ешреф Ешрефов. Целта на срещата е уточняване изпълнението на набелязаните спешни работни точки, свързани с водоснабдяването на Омуртаг. В програмата на министър Цеков е предвидено и посещение на пречиствателните станции “Ястребино” и “Омуртаг”.

На 27 юли гражданско обединение “Вода за Омуртаг” инициира работна експертна среща в Министерството на регионалното развитие. Набелязани са работни точки за реализиране с цел още тази есен да се нормализира водоснабдяването на града и околните села. В късния следобед, на 31 юли, гражданското обединение “Вода за Омуртаг” се срещнаха и с областната управителка на Търговище Гергана Цонева, с която обсъдиха набелязаните работни точки от срещата в МРРБ и ролята на областната управа в реализирането им, посочи Славова. 

/БТА

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Божков представи новия си политически проект, чакат ни добри времена

Санкционираният по закона "Магнитски" бизнесмен Васил Божков, който е...

Горя училище в кюстендилското село Соволяно

Тази нощ в училището в кюстендилското село Соволяно избухна...

Премиерът Денков и вицепремиерът Габриел се срещат с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен

Днес, министър-председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът и министър...