Министър Вътев се среща със земеделци, недоволните от споразумението

Дата:

Започва ново заседание при министъра на земеделието Кирил Вътев, където две от браншовите фермерски организации, които продължават протестите, са присъствали за преговори.

Следобед трябва да бъде подписан и финалният вариант на споразумението, в което са записани компенсациите и обещаните законови промени за земеделците.

“Тук заставаме онези неправителствени организации от аграрния сектор, които не бяха допуснати до преговорите. Които, според мнението на министъра, не са истински и които не са от удобните”, посочи Венцислав Върбанов от Асоциация на земеделските производители, цитиран от БНТ.

“Министърът вчера в изявлението отново излъга: “Те нищо не искаха от мен, искат ми оставката”… Ние искахме това, което сме написали, и нямаме нито един отговор, нито един. Нито от МЗХ, нито от премиера. Моята ферма е на 3 км от Румъния. Аз с какво съм по различен – на кого да продам млякото, че да предпочетат да минат през моста и да вземат 780 евро на една крава, там по трите обвързани субсидии, които са достъпни?”, попита Димитър Зоров от Асоциация на млекопреработвателите.

“Този път протестът няма да бъде мирен. Аз и колегите си поемаме отговорността, извиняваме се на обществото. Нашите хора са убедени, че това трябва да бъде прекратено. Незабавно се отправяме към премиера с молба, за да тръгнем да работим всички за спасяването на българското земеделие”, коментира Бойко Синапов от Обединени български животновъди.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Божков представи новия си политически проект, чакат ни добри времена

Санкционираният по закона "Магнитски" бизнесмен Васил Божков, който е...

ООН: Четвърт от населението на Ивицата Газа застрашени от глад

Най-малко 576 000 души в Ивицата Газа, което се...

Застреляха двама кандидати за кмет на мексиканския град Маравасио (Видео)

Двама кандидати за кмет на мексиканския град Маравасио бяха...

Китай призова държавите с големи ядрени арсенали към договор за забрана на първата им употреба

Държавите с най-големи ядрени арсенали трябва да преговарят за...