Министър Славов взе участие днес в Съвет “Правосъдие и вътрешни работи” в Люксембург

Дата:

На съвета “Правосъдие и вътрешни работи”, който се проведе в Люксембург, българският министър на правосъдието Атанас Славов взе участие и сподели няколко ключови точки от събитието.

В раздела “Правосъдие”, министрите обсъждаха предложената директива за несъстоятелност и в частност разгледаха въпроса за отменителните искове. Министър Славов подчерта важността на гъвкавост в националните законодателства и на нуждата от хармонизация за постигане на свободно движение на капитали и устойчиво развитие на търговските отношения в Европейския съюз.

Съветът обсъди също и актуалната ситуация в Украйна, включително борбата срещу безнаказаността и нуждата от разследване и наказание на всяко престъпление на украинска територия. Министър Славов потвърди ангажимента на България да подкрепи Украйна както в областта на сигурността, така и в юридическия сектор. Също така беше споменато, че в България работи работна група, която работи по промени в Наказателния кодекс, за да уреди престъплението “агресия”, и че Националният институт на правосъдието обучава украински магистрати.

Съветът също разгледа сътрудничеството с държавите от Латинска Америка и се занимава с въпроси, свързани с цифровото овластяване и основните права.

В рамките на работния обяд, министър Славов представи настъпилите промени в България, включително конституционни промени, нов антикорупционен закон и други инициативи на правителството.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля напишете вашия коментар
Моля оставете вашето име

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Луксозен автомобил заседна на Северния плаж в Бургас

На Северния плаж в Бургас луксозен автомобил с украинска...

Застудяване, жълт код за силни дъждове в 12 области

В неделя дъждът ще обхване цялата територия. По-сериозни количества...

Призив за молебен за здравето на българския патриарх Неофит в цялата страна

Софийската митрополия обяви, че ще се проведе молебен в...

Цитиридис се разплака по време на последното предаване

Николаос Цитиридис, водещ шоуто в ефира на bTV през...