in

Министър Кралев: Направихме всичко, за да бъде съхранен българският спорт

„Съхранихме бюджета на спортните федерации, за да може спестените средствата да бъдат инвестирани в подготовката за нашите спортисти“

„Спортният сектор е един от най-засегнатите от пандемията, особено като става въпрос за международните състезания. Ситуацията е сериозна и тежка, но ние направихме всичко възможно българският спорт да бъде съхранен и запазен през това време. Първи затегнахме мерките и първи ги разхлабихме“. Това каза министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

„Съхранихме бюджета на спортните федерации, за да може спестените средствата да бъдат инвестирани в подготовката за нашите спортисти. Не приемам тезата, че стадионите са развъдник на заразата“, каза още той.

Той припомни, че са били разработени детайлни протоколи за участие в първенствата. „Смятам, че в по-голямата си част се спазват. Част от футболните фенове не оправдаха доверието, което им гласувахме и се стигна до забрана за провеждане на състезания с публика“, обясни министърът.

Според него локдаун при дифузно разпространение няма да помогне да се минимизират щетите.

„Всяка държава си е избрала своя път. Все още няма единен световен протокол за лечение на заболяването. Тази болест е непозната. Сега в момента са по-ясни методите, с които да се справяме със заболяването. Виждаме, че лабораториите работят и се справят с диагностиката. Има много заболели, но има и много оздравели, което означава, че лекарите знаят как да се справят“, обобщи министър Кралев.

„С над 15 млн. се увеличава бюджетът за спорт, а от тях 6,5 млн. ще отидат за финансиране за спортните клубове. Това е най-недофинансираната система в спорта“, каза още той.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

Красимир Вълчев: Няма да има нулева година, може да се учи през юни

Азербайджан и Армения са разменили тела на убити военнослужещи