Международния ден на мавруда, приключва своя в Пловдив днес и утре

Дата:

Градският винен фестивал Urban Wine Fest – Пловдив 2023 се провежда в града под тепетата и е посветен на Международния ден на мавруда. Този празник се отбелязва за четвърта поредна година и се фокусира върху вековните винени традиции в България и съвременното българско винарство.

Събитието е организирано от Българската асоциация на винените професионалисти (БАВП) и е последната дестинация от серията фестивали, които вече бяха проведени в София, Велико Търново и Варна. В Пловдив, фестивалът се провежда в центъра на града, на площада над улица “Гладстон” срещу Централната поща.

Целта на събитието е да популяризира българското вино и да предостави възможност на посетителите да се запознаят с над 40 вина от 17 български автентични локални сортове. Събитието включва дегустации и предлага различни видове български вина – пенливи, бели, розе, оранжеви и червени. Някои от вината са биологични или натурални.

Urban Wine Fest Пловдив 2023 се провежда под патронажа на Министерството на туризма, с официалната подкрепа на Министерството на земеделието и храните и Община Пловдив. Събитието се финансира от “Годишната програма за развитие на туризма на Община Пловдив” за 2023 година.

/Снимка:БТА

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

На официална церемония в Стокхолм бяха връчени тазгодишните Нобелови награди

Кралят на Швеция, Карл Шестнадесети Густав, връчи тазгодишните Нобелови...

27 мигранти са се опитали да преминат нелегално в България от Турция

Турските погранични власти в района на ГКПП Дерекьой/Малко Търново...

Атлетико Мадрид победи с 2:1 у дома Алмерия 

Атлетико Мадрид се наложи с резултат 2:1 у дома...

Диана Петкова завърши осма на финала на 50 метра бруст в Румъния

Диана Петкова завърши на осмо място във финала на...