in

„Мерцедес“ с черен болид срещу расизма и дискриминацията

„Мерцедес“ оцвети болида си в черно за началото и целия сезон във Формула 1. Той започва този уикенд в Австрия, а шампионите при конструкторите решиха по този начин да подкрепят не само движението срещу расизма, а и срещи всички видове дискриминация.

От отбора написаха: „Когато Формула 1 се завърне на пистата този уикенд в Австрия, тя ще го направи в един тотално променен свят от последното ни събиране в Мелбърн през март. Нашият спорт бе обединен в глобалната борба срещу COVID-19 пандемията чрез проекта „Питлейн“, както и в движението „Black Lives Matter“ (БЛМ). То ни показа колко много сме изостанали в битката с расизма и всички други форми на дискриминация.

„Като отбор, ние използвахме последните няколко седмици за изслушване на мнения от нашия собствен екип. Използвахме този шанс, за да се поучим и да подобрим състоянието на отбора ни в бъдеще. Гордеем се с настоящата ни среда и ценностите на нашия екип. Ценим високо всеки член на отбора, както и те самите ценят Мерцедес.

„В нашата организация обаче едва три процента от работниците принадлежат на малцинствена етническа група и само 12 процента са дами. Липсата на разнообразие ни показва, че трябва да търсим талант по друг начин – във всички слоеве на обществото, които до момента не сме изследвали.

„Сигурни сме, че отборът ни ще бъде по-силен, ако той бъде отворен към всички хора. Възнамеряваме да съсредоточим усилията ни именно в осъществяването на тази философия“.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

140 са новозаразени с COVID-19 за денонощие у нас

Иран иска арест на Тръмп, търси помощ от Интерпол