Mercedes-Benz продава всички шоуруми в Германия

Дата:

Mercedes-Benz обяви, че отваря възможност за продажба на своите представителства и сервизни центрове в Германия. Тези автомобилни центрове ще бъдат предложени на други компании в автомобилния бизнес и обхващат 20 клонове с общо 80 точки за продажба и 8000 служители. Според вестник Handelsblatt, стойността на всеки клон се оценява до 40 милиона евро.

Потенциалните купувачи се изисква да демонстрират “експертиза в търговията на дребно с автомобили” и да спазват гаранции за работа в Германия, според заявление на автомобилния производител. Това предложение важи за всички 80 представителства, независимо от това дали се намират в селски или градски райони, като включително и централата на компанията в Щутгарт.

Въпреки това компанията подчертава, че няма да затваря нито един филиал, не се сблъсква със сериозни финансови затруднения и няма планове за масови съкращения, с ориентация към запазване на работните места. Въпреки това е възможно работниците да получат по-ниски заплати след евентуалната продажба и да получат частично обезщетение.

Плановете за продажба бяха критикувани от работническия съвет, който ги определи като “шамар в лицето” за работниците.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Божков представи новия си политически проект, чакат ни добри времена

Санкционираният по закона "Магнитски" бизнесмен Васил Божков, който е...

Горя училище в кюстендилското село Соволяно

Тази нощ в училището в кюстендилското село Соволяно избухна...

Премиерът Денков и вицепремиерът Габриел се срещат с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен

Днес, министър-председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът и министър...