Меглена Кунева е българският кандидат за комисар на Съвета на Европа по правата на човека

Дата:

Заместник-министър Ирена Димитрова представи българския кандидат Меглена Кунева за комисар на Съвета на Европа по правата на човека пред представители на дипломатически мисии от държави членки на организацията в София. В своето представяне, Димитрова подчерта високото внимание, което България отделя на въпросите на правата на човека в международните отношения. Тя подчерта ролята на комисаря на Съвета на Европа по правата на човека за поддържането на високите стандарти на организацията и осигуряването на ефективната й дейност.

Заместник-министърът изтъкна и личните качества и богатия професионален опит на Меглена Кунева. Тя подчерта, че Кунева може да допринесе значително за защитата на правата на човека в Европа. Меглена Кунева представи своите виждания за работата на комисаря по правата на човека и отговори на въпроси от присъстващите дипломати от държавите членки на Съвета на Европа.

Това е първият път, в който България издига свой кандидат за висша позиция в Съвета на Европа. Всичко това стана ясно след обявяването, че трима кандидати ще се състезават за поста на генерален секретар на организацията. Кандидатите за заместване на хърватката Мария Пейчинович-Бурич са Дидие Рейндерс, Ален Берсе и Индрек Саар.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Божков представи новия си политически проект, чакат ни добри времена

Санкционираният по закона "Магнитски" бизнесмен Васил Божков, който е...

Горя училище в кюстендилското село Соволяно

Тази нощ в училището в кюстендилското село Соволяно избухна...

Премиерът Денков и вицепремиерът Габриел се срещат с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен

Днес, министър-председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът и министър...