Машинистите на влакове започват поредица от стачки във Великобритания 

Дата:

Във Великобритания машинистите на влакове, членове на синдиката Aslef, започват серия стачки в дългогодишния спор относно заплащането и извънредния труд.

Синдикатът RMT на железопътните работници, включващ персонала по влаковете и гарите, прекрати стачките след като прие предложението на работодателите за увеличение на заплащането след компромисна сделка. В противоположен случай, Aslef не провежда разговори с индустриални представители или министри от пролетта, когато отхвърли предложението за 8-процентно увеличение на заплащането.

Планират се девет стачни дни до края на годината, започвайки от тази събота. Стачките ще засегнат движението на почти всички влакове в Англия и някои услуги до Шотландия и Уелс. Генералният секретар на Aslef, Мик Уилън, обяви, че машинистите стачкуват отново, не с цел да причинят неудобство на пътниците, а за да изразят отвращението си от неотстъпчивостта на правителството и недобросъвестността на частните компании, които ги наемат.

Министърът на транспорта, Марк Харпър, заяви, че Aslef продължава да не позволява на членовете си да участват в направено предложение, което би увеличило средните заплати на машинистите от 60,000 до 65,000 паунда годишно за 35-часова работна седмица и насърчава Aslef да последва примера на RMT.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Божков представи новия си политически проект, чакат ни добри времена

Санкционираният по закона "Магнитски" бизнесмен Васил Божков, който е...

Горя училище в кюстендилското село Соволяно

Тази нощ в училището в кюстендилското село Соволяно избухна...

Премиерът Денков и вицепремиерът Габриел се срещат с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен

Днес, министър-председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът и министър...