Мария Габриел на официално посещение в Саудитска Арабия

Дата:

Заместник-министър председателят и министър на външните работи Мария Габриел ще бъде на официално посещение в Кралство Саудитска Арабия на 23-24 януари, съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи.

По време на посещението си, вицепремиерът ще проведе срещи с принц Фейсал бин Фархан Ал Сауд, министър на външните работи на Кралство Саудитска Арабия, принц Абдулазис бин Салман Ал Сауд, министър на енергетиката, инж. Халид ал Фалих, министър на инвестициите, и шейх Абдула бин Мохамед аш Шейх, председател на Консултативния съвет (Шура).

На срещите ще бъдат обсъдени възможности за разширяване на двустранното партньорство в различни сфери, включително енергетика, икономика, инвестиции, образование, както и наука, култура и иновации.

Мария Габриел ще проведе и среща с представители на българската общност в Рияд. Министерският съвет на България одобри проект на Меморандум за разбирателство за сътрудничество в областта на науката и образованието между Министерството на образованието и науката и Министерството на образованието на Кралство Саудитска Арабия като основа за водене на преговори, с което се откриват възможности за сътрудничество в областта на висшето образование и научни изследвания между двете страни.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Божков представи новия си политически проект, чакат ни добри времена

Санкционираният по закона "Магнитски" бизнесмен Васил Божков, който е...

Горя училище в кюстендилското село Соволяно

Тази нощ в училището в кюстендилското село Соволяно избухна...

Премиерът Денков и вицепремиерът Габриел се срещат с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен

Днес, министър-председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът и министър...