in

Марешки: Социологически агенции идваха в офиса ми с оферти и ценоразпис

Лидерът на „Воля“ обяви също, че от партията му ще блокират някоя медия, ако блокадите на кръстовищата останат

Веселин Марешки обяви в телевизионно интервю, че социологически агенции са му искали пари, за да повишат рейтинга на партията му. Той заяви, че е получавал оферти между 10 000 и 40 000 лв. и след отказ да си плати процентите в публикуваните данни са били занижавани. Според депутатът било и публична тайна какви са тарифите за повишаване на рейтинга.

„Мога да си вдигна процента в социологическите проучвания. Много добре се знае колко е тарифата. Това е публична тайна. Аз имам достатъчно пари и мога да си го позволя. Много социологически агенции са идвали в офиса ми с оферти. Чувал съм оферти и от 40 000 лв. на изследване, стигали сме и до 10 000 лв.”, обяви Марешки.

Той обясни, че според предварителни данни от изследвания доверието към партията му е с едни проценти, а след отказ от негова страна да си плати, цифрите в официалните данни са занижени. Марешки обаче винаги е отказвал, тъй като няма амбиции за властта и е готов веднага да си подаде оставката, за да гледа децата и внуците си.

„Не искам да си плащам за фалшив пиар. Правя това, което мога да правя. Ако хората го харесват, ще продължавам да го правя за тях”, обясни той.

Лидерът на „Воля“ обяви също, че от партията му ще блокират някоя медия, ако блокадите на кръстовищата останат. Той обвини медиите в едностранчиво отразяване, тъй като имало хора, които подкрепят протестите без да блокират гражданите.

„Ще блокираме една медия. Логиката ни е същата като на тези, които блокират „Орлов мост”. Искам да покажа абсурдността на положението. Какво са виновни другите граждани, че ги блокираме? Може да блокираме и централата на Христо Иванов. Да блокираш нещо, което няма общо с това, срещу което протестираш, е абсурдно”, смята Марешки.

Той обясни, че е провокиран от ситуация, на която е станал свидетел – протестиращи от блокадите в София са си правили снимки и възторжено коментирали как са „прецакали гражданите”.

Марешки коментира и ситуацията с Христо Иванов:

„Христо Иванов няма нищо против да си говори с него и за този човек с прякора, но не пред камерите. Това е супер срамно. Когато е на Росенец искат всички да го снимат, а когато си говори за задкулисието, което явно е истинското му лице, тогава – „дай да си говорим след лайфа“.

„Когато сцената е неподготвена, тогава човек реагира по естествен начин. Стана видно, че Христо Иванов познава този човек, знае за какво ще си говорят, обаче не иска това да става пред камера. Пред Росенец е с подготвените сценки, а сега се крие, нямал време, пътувал из страната“, продължи лидерът на „Воля“.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

Стрелба край Белия дом, изведоха внезапно Тръмп от пресконференция

Татяна Дончева: Ламбовски е провокатор