in

Марешки: Сега е моментът за свикване на ВНС, но да бъде приет закон за изцяло мажоритарни избори

Веселин Марешки определи блокадите на протестиращите като „извращения“

Лидерът на партия „Воля“ Веселин Марешки определи блокадите на протестиращите като „извращения“ и настоя институциите да си свършат работата, за да не позволяват блокирането на кръстовища.

Поиска също така да бъде потърсена наказателна отговорност на Мая Манолова, Румен Радев, Христо Иванов и „Отровното трио“, тъй като смята, че те настройват хората едни срещу други.

По повод предложението за промени в Конституцията Марешки подчерта, че сега е моментът за свикване на Велико народно събрание, но промените не трябва да засягат броя на депутатите, а да бъде приет законопроект за изцяло мажоритарни избори и да бъде забранено на всички, които в момента са на политически постове, отново да бъдат избирани за депутати и министри.

„В края на мандата, може би и в тази напрегната обстановка, в която и всички казват „нова конституция, ВНС, може би е най-доброто време, но не, за да бъде намален броят на народните представители. Аз мисля, че българите не се интересуват от количеството народни представители, а се интересуват от качеството. Защото, ако днес направим ВНС и изберем 120 негодници и утре държавата се срине още по-тежко, после ще правим ВНС, за да изберем 360 народни представители“, каза Марешки.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

България бележи 32.8% спад при заболелите от COVID-19

Ислямист рани с колата си 6 души в Берлин