in

Марешки: Хората на протестите не харесват ГЕРБ, но не искат и БСП

„Ако излязат още СРС-та, съм притеснен, че ПГ на БСП може да олекне до към 30 човека“

Лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки допусна, че ще излязат още СРС-та за разговори на депутати от ПГ на БСП с Васил Божков и може и те да станат независими народни представители. Той направи паралел със събитията от вчера, при които бяха изнесени разговорите на Александър Паунов с Божков, а часове след това депутатът напусна парламентарната група на червените.

Марешки подчерта, че протестиращите в последните дни не искат на власт нито ГЕРБ, нито БСП.

„В заключение във връзка със събитията с Божков и БСП – силно сме притеснени и ще помолим ръководството да осигури повече място за независими депутати отзад, защото ако излязат още СРС-та, съм притеснен, че ПГ на БСП може да олекне до към 30 човека“, каза в декларация от парламентарната трибуна лидерът на ВОЛЯ.

„Вие в кой свят живеете, вижте какво пише на протести – не харесваме ГЕРБ, но не искаме и БСП. Не следите ли какво искат нормалните протестиращи? Казват – искаме оставка на правителството, но и на Радев. Кой струпа барута? Голяма част от барута сте го струпали и вие“, отсече Марешки.

Отговорът от БСП не закъсня и Таско Ерменков прехвърли обвинението към управляващите.

„СРС-тата касаят не толкова БСП, а правителството и министъра на финансите. Те са общували с Божков, СРС-тата ще са за тях. На тях им намерете място в някой подходящ затвор“, скочи червеният депутат.

Антон Кутев пък се поинтересува вярно ли, че Майбахът на Марешки се движи с лампички на Народното събрание и попита кой му го е позволил.

В отговор Цвета Караянчева посочи, че лампичките не са на Народното събрание и припомни, че Веселин Марешки е зам.-председател на парламента.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

От септември може да спрат доставките на горива в България

Почина бившият национал по борба Николай Щерев