in

Макрон продължава с атаките по Ердоган

Френският президент обвини Турция, че заема враждебна позиция към партньори от НАТО

Френският президент Еманюел Макрон обвини Турция, че заема враждебна позиция към партньори от НАТО и заяви, че съюзниците трябва да обсъждат проблемите открито.

В излъчено снощи интервю за телевизия Ал-Джазира Макрон заявява, че иска намаляване на напрежението, но турският президент Реджеп Ердоган трябва да уважава Франция и ЕС и да избягва да прави обидни забележки.

Макрон и Ердоган се сблъскаха, след като турският президент призова за бойкот на френски стоки в отговор на речта на френския си колега, който защити свободата на словото и публикуването на карикатури на ислямския пророк Мохамед.

В същото интервю Макрон заявява също, че разбира и уважава чувствата на мюсюлманите, които са разстроени от карикатурите, но подчерта, че неговата роля като президент е да призовава към спокойствие и да защитава правата на французите, включително правото на свободно изразяване.

Френският президент подчерта, че опитва да се бори срещу „радикалния ислям“, който е заплаха за всички хора, особено за мюсюлманите.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

Радев: Хиляди хора изпълниха със смисъл празника на будителите

Нападение с нож в Канада, има жертви и ранени