in

Майките на деца с увреждания излизат на автошествие

Демонстрантите се събират в 17:30 часа на 1 август на жълтите павета в столицата, откъдето ще потеглят към къщата на премиера

Родителите на деца с увреждания от националната гражданска инициатива „Системата ни убива“ подготвят протестно автошествие до родното място на министър-председателя – Банкя, изразявайки недоволството си срещу статуквото в държавата.

Демонстрантите се събират в 17:30 часа на 1 август на жълтите павета в столицата, откъдето ще потеглят към къщата на премиера в близкото до София градче.

Ето какво гласи призивът им:

„На 01.03.2020 г. майките на деца с увреждания от НГИ „Системата ни убива“ излязохме на безсрочен, денонощен палатков протест пред МС с искане за оставката на кабинета „Борисов 3“ – заради антисоциалната политика и демонизирането на ЗЛП, който извоювахме след години протести и 196 дни палатков лагер пред НС. В последствие към нас се присъединиха още недоволни от настоящото управление и така изградихме „Града на свободата“( Борисов го нарече „катун“). 5 месеца по-късно, не сме спирали да протестираме, не сме се отказали от целта си и заедно с „Благоевград действа“ (с който започнахме преди 5 месеца) Ви очакваме да се включите в протестното автошествие „БОРИСОВ, ТУК СМЕ!”, от Министерски съвет до дома му в гр. Банкя. Нека и там чуе призива ни: “ОСТАВКА!“, пишат майките.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

Социалните се намесиха по случая с отвлечото от баща си дете в Елин Пелин (Видео)

Спортните мероприятия ще се провеждат без публика до 31 август