in

Махат категорията „пол“ от личните карти в Нидерландия

Нидерландия няма да бъде първата държава-членка, чиито лични карти пропускат пола. Немската лична карта не го включва

Махат категорията „пол“ от личните карти в Нидерландия, тъй като това е „ненужна“ информация, заяви министърът на образованието и културата. В писмо до парламента, видяно от АФП в събота, Ингрид ван Енгелсховен посочва, че категорията ще бъде пропусната от 2024/2025 г.

Ван Енгелсховен каза, че възнамерява да ограничи, когато е възможно, ненужната регистрация на пола, дори ако такава информация продължи да се включва в паспортите в съответствие с регламентите на Европейския съюз, предаде Nova.

„Нидерландия няма да бъде първата държава-членка, чиито лични карти пропускат пола. Немската лична карта не го включва. Хората трябва да могат да „създават собствена идентичност и да живеят в пълна свобода и сигурност“, пише министърът.

Холандските организации за права на ЛГБТИ (лесбийки, гей, бисексуални, транссексуални и интерсекс) приветстваха този ход. Холандия направи крачка към признаването на трети пол през 2018 г., когато холандските интерсекс лица спечелиха правото да не се определят като мъже или жени в акта си за раждане.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

Навършват се 141 години от създаването на МВР

Варна и Бургас ще се изграждат електрически градски железници