in

Лицензът на „Еврофутбол“ окончателно е отнет

Решението на Държавната комисия по хазарта е от 14 юли, като в него е посочено, че „Еврофутбол” има просрочени публични задължения

Лицензът на „Еврофутбол” за наземни и онлайн залагания върху резултати от спортни състезания и надбягвания с коне е окончателно отнет, става ясно от решение на Държавната комисия по хазарта. От компанията го обявиха за незаконно в съобщение до медиите.

Решението на Държавната комисия по хазарта е от 14 юли, като в него е посочено, че „Еврофутбол” има просрочени публични задължения. Дружеството нито е предоставило обезпечения за тях, нито е започнало да ги погасява. От решението става ясно, че представители на компанията са изслушани от комисията, а и са изпратени редица становища. От „Еврофутбол” са категорични, че публичните задължения са „спорни”, освен това са обект на производство, водено от прокуратурата.

От комисията обаче подчертават, че обвиненията по Наказателния кодекс са към физически лица, а „Еврофутбол” е юридическо лице по смисъла на Търговския закон. Освен това независимо от обжалването в съда, решенията на комисията влизат в сила незабавно.

На първа инстанция съдът реши, че временното отнемане на лиценза на „Еврофутбол” е неправомерно, за което медиите научиха от публикация във „Фейсбук“ профила на Васил Божков. Този път от компанията изпратиха прессъобщение, в което оспорват законността на действията на комисията по хазарта.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

В Русе заработи зала за фитнес за деца с увреждания

196 новозаразени с COVID-19 за денонощие у нас