Културно-историческото наследство на каракачаните ще бъде представено в Сливен

Дата:

В рамките на проекта “Наследството на Сливен – пленяващо и многолико”, община Сливен в партньорство с Федерацията на културно-просветните дружества на каракачаните в България организира представяне на културно-историческото наследство на каракачаните в града. Събитието ще се проведе на 7 декември във фоайето на зала “Сливен”.

Жителите и гостите на града ще имат възможност да се запознаят с културата, религиите и традициите на каракачанската общност, която в България наброява около 20 хиляди души. Проектът има за цел запазването и популяризирането на културното наследство на Сливен, обновяване на пространствата за излагане на културни ценности и подобряване управлението на културните институти.

Партньори в проекта са Регионален исторически музей “Д-р Симеон Табаков”, Художествена галерия “Димитър Добрович” и Федерация на културно-просветни дружества на каракачаните в България. След каракачаните, в рамките на проекта, сливенци ще имат възможност да се запознаят и с културните богатства на българите, турците, ромите и арменците.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Под натиск на общински съветници: Общината в Пазарджик ще възобнови финансирането за ФК „Хебър“

След категоричната победа на пазарджишкия футболен отбор „Хебър“ с...

Божков представи новия си политически проект, чакат ни добри времена

Санкционираният по закона "Магнитски" бизнесмен Васил Божков, който е...

Горя училище в кюстендилското село Соволяно

Тази нощ в училището в кюстендилското село Соволяно избухна...