in

Кралев: Мачове с публика, ако клубовете гарантират, че ще се спазват правилата

„Решението за отваряне на залите и стадионите за публика се взема от министъра на здравеопазването, разбира се ние ще водим разговори по тази тема“

„Всички би трябвало да си помислят какво трябва да се направи преди да се пристъпи към отварянето на залите и стадионите“, коментира в отговор на въпрос днес във Варна министърът на спорта Красен Кралев.

Той припомни, че България бе една от 15-те държави членки на ЕС, които допуснаха зрители на спортните мероприятия, но всички видяха, че правилата не се спазваха. Според мен въпросът трябва да е насочен към фен клубовете – дали са готови да спазват тези правила, каза министърът. По думите му все пак сме в условия на пандемия и не трябва да се застрашава здравето на зрителите.

„Обществото е поляризирано по темата със или без зрители на спортните събития“, каза още Кралев. Той добави, че като спортен министър знае най-добре каква е нуждата на спортистите да бъдат подкрепяни от публика, както и нуждата на публиката да гледа любимите си отбори, любимите си спортове, но имаме чрезвичайна ситуация, в която трябва здравето на спортистите и българските граждани да е по-важно от всичко.

„Решението за отваряне на залите и стадионите за публика се взема от министъра на здравеопазването, разбира се ние ще водим разговори по тази тема, но първо трябва самите клубове, самите спортни федерации да гарантират, че правилата ще бъдат спазвани“, обобщи спортният министър.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

Поискаха от Фандъкова улица в София да носи името „Протестна“

Близо 19 млн. лв. помощи за производителите на плодове и зеленчуци