Крал Чарлз Трети на визитата в в Кения

Дата:

Британският крал Чарлз Трети продължава своята официална програма по време на визитата си в Кения. Вторият ден на четиридневното му пребиваване в държавата включва срещи с предприемачи и младежи в Найроби, посещение на новия музей, посветен на историята на Кения, и разходка до резерват за слонове.

Първият ден от визитата на Чарлз Трети в Кения беше маркиран от неговото изразяване на съжаление и осъждане на колониалните злоупотреби, извършени от британците в държавата през колониалния период. Монархът призна тези злоупотреби, но не изрази изрични извинения от името на Великобритания и не поиска прошка, което стана предмет на дебати в Кения.

Президентът на Кения приветства краля за решението да се разгледат неудобните истини и го определи като първа стъпка към по-нататъшен напредък, надвишаващ скромните и двусмислени мерки, предприети през последните години.

Много кенийски организации на бивши ветерани и правозащитници очакват от британските власти официални извинения за жестокостите, извършени по време на колониалния период (1895-1963). Досега, Великобритания е изразила само искрени съжаления за колониалното насилие в Кения.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

На официална церемония в Стокхолм бяха връчени тазгодишните Нобелови награди

Кралят на Швеция, Карл Шестнадесети Густав, връчи тазгодишните Нобелови...

27 мигранти са се опитали да преминат нелегално в България от Турция

Турските погранични власти в района на ГКПП Дерекьой/Малко Търново...

Атлетико Мадрид победи с 2:1 у дома Алмерия 

Атлетико Мадрид се наложи с резултат 2:1 у дома...

Диана Петкова завърши осма на финала на 50 метра бруст в Румъния

Диана Петкова завърши на осмо място във финала на...