in

Кораби вият със сирените си днес, да напомнят на правителствата за кризата със смените на екипажите

Всички моряци, чийто кораби са в пристанище, да задействат корабните сирени точно в 12.00 часа местно време днес

Всички моряци, чийто кораби са в пристанище, да задействат корабните сирени точно в 12.00 часа местно време днес, за да напомнят на правителствата за продължаващата криза за смяна на екипажите. Този апел отправи Международната морска камара за днес – денят, в който се провежда световна среща на Международната организация на труда.

Надявам се в дневния ред на срещата да бъде включено обсъждането за смените на моряците, защото на такава среща ще има повече бързина при вземането на решения, коментира за Радио Варна к.д.п. Андриян Евтимов. Но ако тя е специално организирана за дискусия относно смяната на моряците, е позакъсняла, защото дълго време Международната морска организация и Международната организация на труда си прехвърляха отговорността, за това кой по-сериозно да стъпи и да провокира, мотивира и обясни на правителствата по света каква е важността за смяната на моряците, допълни Евтимов.

Има криза при смяната на екипажи и днес тя се управлява, каза още той. Страхът попремина, взеха се мерки, създадоха се и протоколи – някои международни, други в съответните държави, за извършването на смени на корабите, така че вече имаме криза, която може да се каже, че се управлява макар и с доста усилия от всички заинтересовани страни, коментира Евтимов.

Много са държавите, от които вече могат да се извършват смени на корабни екипажи, каза още морският посланик.

В Европа смени се извършват във всички страни, с изключение на Турция. Там не е разрешено, освен това кораби, които са посещавали Турция, след това имат проблеми със смените в останалите европейски страни.

Смени се извършват в САЩ и Канада с определени условия. В Мексико е разрешено в Западното крайбрежие, но не и в Източното.

Най-тежко е състоянието в Централна Америка и Западната част на Южна Америка, където в държавите – Перу, Колумбия, Чили и Аржентина за момента смените са блокирани.

Уругвай и Бразилия имат протоколи за извършване на смени.

В Африка е сложно да се правят смени. От миналата седмица в Египет се разрешават смени за корабите, които преминават през Суецкия канал.

В Южна Корея се извършват смени при определени условия.

Хонг Конг е открита дестинация само за смени на корабни екипажи.

В Австралия са възможни смени с входяща карантина.

В Япония са възможни смени с провеждането на тестове.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

До 3000 лева за паркиране на защитения плаж Болата

Протест по море за спазване на закона – масово ходене на „Росенец“