in

Контрабандни лекарства в кутии за баклава откриха митничари

Открити са 472 опаковки с различни видове лекарствени средства, включително хормон на растежа, анаболни стероиди, антибиотици и др.

Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ откриха 472 опаковки с различни видове лекарствени средства, включително хормон на растежа, анаболни стероиди, антибиотици, болкоуспокояващи, сексуални стимуланти, както и 1500 броя предпазни маски за лице, при митническа проверка на влизащ в страната от Турция лек автомобил.

Колата с чуждестранна регистрация е пристигнала на Митнически пункт Лесово на 30.09.2020 г. на входящо трасе за леки автомобили, управлявана от турски гражданин, с адресна регистрация в Германия.

Шофьорът е заявил, че няма нищо за деклариране.

При извършената митническа проверка, митническите служители откриват в чанти с личен багаж на шофьора, в хладилна чанта, в две кутии от баклава и укрити във фабрични кухини в багажника на автомобила общо 472 опаковки, съдържащи 21 различни видове и търговски марки лекарствени средства, както и 1500 броя предпазни маски за лице.

Сред задържаните контрабандни медикаменти са 237 ампули и 1420 таблетки от пет различни търговски марки анаболен стероид, 38 опаковки инжекционен разтвор с хормон на растежа „Genotropin“, 690 таблетки и 224 сашета сексуални стимуланти с надписи „Vegal Extra“, „Cialis“, „Kamagra“ и други, също и различни видове антибиотици и болкоуспокояващи средства, с надписи на турски език.

Контрабандните лекарствени средства и предпазни маски са иззети. Срещу шофьора на автомобила, турски гражданин с инициали С.С., е съставен акт за нарушение на Закона за митниците.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

Газът поскъпва от днес с 10%, цените на парно и ток няма да се увеличават

Над 300 000 фирми излизат на свободния енергиен пазар