Колумбия и Чили отзоваха посланиците си от Израел заради войната в Газа

Дата:

Колумбия и Чили оттеглиха своите посланици от Израел в реакция на настоящия конфликт в Газа и израелската военна операция. Колумбия отзова своя посланик в Израел, а президентът Густаво Петро обяви, че това става поради военните действия в Газа и клането на палестинския народ. Той подчерта, че Колумбия не може да остане в Израел, ако се продължи насилието.

Също така, правителството на Чили оттегли своя посланик от Израел за консултации, тъй като смята, че Израел нарушава международното хуманитарно право със своите атаки в ивицата Газа. Чили осъди военните операции на Израел и ги определи като колективно наказание на цивилното палестинско население в Газа.

В по-ранни изявления, Чили призова за незабавно прекратяване на конфликта между Израел и палестинците, освобождаване на заложниците и предоставяне на хуманитарна помощ на населението на Газа. Също така, боливийското правителство обяви кратко спиране на дипломатическите отношения с Израел и нарече операциите в Газа “престъпление срещу човечеството”.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

На официална церемония в Стокхолм бяха връчени тазгодишните Нобелови награди

Кралят на Швеция, Карл Шестнадесети Густав, връчи тазгодишните Нобелови...

27 мигранти са се опитали да преминат нелегално в България от Турция

Турските погранични власти в района на ГКПП Дерекьой/Малко Търново...

Атлетико Мадрид победи с 2:1 у дома Алмерия 

Атлетико Мадрид се наложи с резултат 2:1 у дома...

Диана Петкова завърши осма на финала на 50 метра бруст в Румъния

Диана Петкова завърши на осмо място във финала на...