in

Коалиционният съвет е решил за премахването на палатковите лагери

На четиричасово заседание коалиционните партньори са решили палатковите лагери и блокади в София и страната да бъдат премахнати, за да не се стигне до малка гражданска война

Коалиционният съвет на ГЕРБ и Обединените патриоти е взел решението за премахване на блокадите в София и страната, обяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов. По думите му, на съвета са обсъждани всякакви варианти за продължаване на управлението оттук нататък. В крайна сметка партньорите решиха кабинетът с премиер Бойко Борисов да изкара пълен мандат до пролетта на 2021 г.

На четиричасово заседание коалиционните партньори са решили палатковите лагери и блокади в София и страната да бъдат премахнати, за да не се стигне до малка гражданска война, аргументира се Валери Симеонов.

„Не може правата на 2-милионна София и на 300-400-хиляден Пловдив и Варна да бъдат нарушавани. Не могат да се черпят политически ползи от такъв уличен тероризъм. Даже много закъсняха действията на полицията, на 30-тия ден, не оправдавам този мазохизъм. От самото начало аз съм настоявал пред Борисов, пред МВР да си свърши работата, има си законен и демократичен начин на протестиране.“, каза лидерът на НФСБ.

Валери Симеонов коментира и снощното замеряне с яйца и домати от протестиращи по централата на НФСБ в София.

Валери Симеонов: Една доста срамна сцена, бих я коментирал като проява на хулиганство, на агресия, не мисля, че с нещо е предизвикана такава агресия, особено що се отнася до самите участници в митинга, никога не съм изразявал някаква негативна позиция. За разлика от тези, които блокират.

На съвета са обсъждани всякакви варианти за продължаване на правителството.

„Проиграхме всички варианти. Как той си подава оставката, как някой друг поема и т.н. до варианта служебно правителство. Няма как да не си дадем сметка за евентуалните рискове и последици от тези наши решения. В крайна сметка се обединихме всички абсолютно без разминаване, че правителството, и най-вече НС, трябва да останат в тоя състав, в който са, защото те са избрани от над 1,3 млн. избиратели, това нас ни задължава да си довършим работата по програмата, която сме приели.“,заяви Валери Симеонов.

Симеонов призова всички партии и сили да изчакат редовните избори догодина.

„Да хвърляме държавата в предсрочни избори е безсмислено. Тия, които ламтят за власт, да бъдат така добри да поизчакат шест месеца, да заповядат да се явят на редовни избори и тогава ще бъдат оценени по достойнство от избирателите.“, каза още Симеонов.

Симеонов е поставил въпроса за записите с премиера Бойко Борисов и снимките с чекмеджета с пачки, златни кюлчета и пистолети. Борисов му отговорил, че се правят експертизи по случая.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

Гърция въвежда допълнителни мерки при влизане през сухопътните граници на страната

Инспекцията по труда засилва контрола в морските курорти