Кирил Петков ще участва в Световния икономически форум в Давос

Дата:

Съпредседателят на “Продължаваме Промяната” Кирил Петков участва в ключови срещи със световни експерти, бизнес лидери и политици в рамките на Световния икономически форум в Давос, Швейцария. Темите, поставени в центъра на вниманието през 2024 година, включват идеи и стратегии за икономическа несигурност, екологични рискове, изкуствен интелект и борбата с дезинформацията.

Петков ще се срещне с бившия премиер на Великобритания Тони Блеър, министъра на външните работи на Австрия Александър Шаленберг, управляващия директор на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева и финансовия директор, член на Управителния съвет и генералния секретар на Европейския механизъм за стабилност Калин Анев Янсе.

Съпредседателят ще вземе участие в дискусия на тема “Преосмисляне на пристанищата като хъбове: стратегическото значение на Гърция, Балканите и Европа” и в конференцията “Greek House Davos”. В нея ще участват и министърът на финансите Асен Василев, член на борда на директорите на големия гръцки конгломерат GEK TERNA Еманюел Мустакас и управляващият директор на “Black Summit Financial Group” Джон Хараламбакис. Форумът представлява водеща платформа за обмяна на идеи и опит между заинтересовани страни от цял свят.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Божков представи новия си политически проект, чакат ни добри времена

Санкционираният по закона "Магнитски" бизнесмен Васил Божков, който е...

Горя училище в кюстендилското село Соволяно

Тази нощ в училището в кюстендилското село Соволяно избухна...

Премиерът Денков и вицепремиерът Габриел се срещат с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен

Днес, министър-председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът и министър...