Кипър получава 4 млн. евро безвъзмездни помощи за традиционни ресторанти и магазини

Дата:

Правителството на Кипър предоставя около 4 милиона евро безвъзмездна финансова помощ за обновление на ресторанти и магазини, които предлагат традиционни кипърски продукти. Тази нова програма има за цел да стимулира туризма, особено в планинските и селските райони. Туристически бизнеси, предлагащи традиционна кипърска кухня и продукти, могат да подават заявления за участие в програмата.

Безвъзмездните средства ще се използват за модернизация на туристически обекти като ресторанти, магазини и центрове за отдих. Тази мярка има за цел подобряване на предоставяните туристически услуги, включително естетични подобрения и разширяване на предлаганите продукти. Освен това, програмата насърчава популяризирането на традиционната кипърска храна и напитки, както и на кипърското гостоприемство, с цел да се подпомогне местното производство.

Планът също подкрепя инвестиции, свързани със зеления и цифровия преход, които са приоритетни за правителството. Субсидията ще покрива различен процент от разходите в зависимост от района: 75% в планинските райони, 65% в селските

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

На официална церемония в Стокхолм бяха връчени тазгодишните Нобелови награди

Кралят на Швеция, Карл Шестнадесети Густав, връчи тазгодишните Нобелови...

27 мигранти са се опитали да преминат нелегално в България от Турция

Турските погранични власти в района на ГКПП Дерекьой/Малко Търново...

Атлетико Мадрид победи с 2:1 у дома Алмерия 

Атлетико Мадрид се наложи с резултат 2:1 у дома...

Диана Петкова завърши осма на финала на 50 метра бруст в Румъния

Диана Петкова завърши на осмо място във финала на...