in

Каракачанов готов да посредничи в конфликта между правителството и президента

„В политиката трябва да се оставят отворени вратички, а не като на фронта, където целта е цялостно унищожение на противника“

Вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов заяви в Националния военен университет във Велико Търново, че е готов отново да бъде „синя каска“ за помирение на правителството и президентството.

ВМРО ще предложи държавата да даде финансови помощи на най-пострадалите граждани от коронакризата.

„В политиката трябва да се оставят отворени вратички, а не като на фронта, където целта е цялостно унищожение на противника“, коментира отношенията между президентството и правителството вицепремиерът Красимир Каракачанов.

Възможни са още смени на министри, поясни Каракачанов:

„До края на мандата са възможни всякакви рокади, това си е съвсем нормална практика. Призивите за оставка на правителството трябва да дават и отговор на въпроса коя е алтернативата“

За предстоящите преговори в управляващата коалиция за нови социално-икономически мерки за справяне с кризата от коронавируса лидерът на ВМРО посочи, че ще предложи еднократни финансови помощи за най-пострадалите икономически граждани:

„Размерът нека да го уточним с Министерството на финансите. Може да са 150, може да са 200 лева, въпрос на възможности. Най-вече да се види каква е групата, която ще бъде очертана да се подпомогне, за да се прецени ресурсът, с който се разполага, дали ще стигне“.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

Граничари откриха голямо количество канабис в нива край Гоце Делчев

115 новозаразени с COVID-19 за денонощие у нас