Канабисова нива разкриха при спецоперация криминалисти в самоковското село Шипочане

Дата:

Канабисова нива разкриха при спецоперация криминалисти от Областна дирекция (ОД) на МВР – София и Районно управление – Самоков в самоковското село Шипочане, се съобщава на официалната страница на ОД на МВР – София. 

Служителите са установили нива със засадени десетки растения от рода на марихуана. Откритите в непосредствена близост инструменти и препарати недвусмислено сочели, че за растенията се полагат системни грижи, посочват от ОД на МВР – София.

По време на спецакцията, непосредствено след поливане на част от насажденията, е задържан криминално проявен и осъждан самоковец. При огледа на място са установени 48 растения, реагиращи на марихуана, препарати за растителна защита, лопати, туби, кофи и спринцовка, а на около двадесет метра от нивата – полиетиленова система за събиране на дъждовна вода за поливане.

Преправен револвер, зареден с бойни патрони и хартиена сгъвка с десет топчета суха зелена тревиста маса, реагираща на марихуана, са иззели криминалистите при обиск на задържания. Последвалото претърсване на адреса му, където открили табакера с около един грам марихуана, семена от канабис, електронна везна и пластмасови кофички със засадени семена от канабис.

По случая е образувано досъдебно производство. Действията по разследването продължават под надзора на прокуратурата.

/БТА

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Ще арестуват ли Кмета на Пазарджик за подкуп и търговия с гласове?

Близък до кмета на Пазарджик строителен предприемач и синът...

КМЕТОВЕ НА ПРОМЯНАТА ИЗПОЛЗВАТ ДЕЦА ЗА ПОЛИТИЧЕСКИ ЦЕЛИ?!

На вниманието на Прокуратура и Комисията за закрила на...

Под натиск на общински съветници: Общината в Пазарджик ще възобнови финансирането за ФК „Хебър“

След категоричната победа на пазарджишкия футболен отбор „Хебър“ с...