Камерите на толсистемата вече засичат и скоростта на шофьорите

Дата:

Тол-системата в България вече е оборудвана със специален софтуер, който позволява засичането на скоростта на шофьорите. 295 камери по главните пътни артерии ще бъдат отговорни за следенето на скоростта на движение. Директорът на БГ ТОЛ, Георги Темелков, сподели пред БНТ, че се очаква въвеждането на глоби за превишена скорост да влезе в сила в рамките на следващите 4 месеца.

За да бъдат въведени глобите, ще бъдат необходими законодателни промени, които ще бъдат внесени в Закона за движение по пътищата. Темелков изрази убеждението си, че има консенсус между народните представители по този въпрос, тъй като темата за контрола на скоростта е от голямо значение.

Системата покрива цялата страна и функционира 24 часа в денонощие. Засичането на скоростта е възможно още от въвеждането на тол-системата, като България разполага с една от най-модерните такива системи в Европа. Системата в момента се подлага на сертифициране от Българския институт по метрология.

Георги Темелков допълни, че системата е интегрирана с МВР, Митниците и НАП, което осигурява постоянен контрол от страна на съответните институции.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Божков представи новия си политически проект, чакат ни добри времена

Санкционираният по закона "Магнитски" бизнесмен Васил Божков, който е...

Горя училище в кюстендилското село Соволяно

Тази нощ в училището в кюстендилското село Соволяно избухна...

Премиерът Денков и вицепремиерът Габриел се срещат с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен

Днес, министър-председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът и министър...