Калин Стоянов поиска двама ръководни служители от ОДМВР-Стара Загора да бъдат отстранени

Дата:

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов поиска освобождаването на заместник-директора на ОДМВР-Стара Загора, който временно е замествал директора на областната дирекция и началника на охранителна полиция.

Това стана след случая, при който почина мъж след гонка с полицаи в Стара Загора. На извънредно съвещание, проведено с участието на министъра и главния секретар на МВР, бяха отчетени пропуски, които изискват специално внимание. Министърът нареди анализ на цялата нормативна база, свързана с обучението и подготовката на полицаите, с цел повишаване на качеството, интензивността и системността на обучението, както и усилване на последващия контрол.

Категорично бе заявено, че няма да се толерират непрофесионални отношения, а липсата на управленски контрол ще бъде безкомпромисно наказвана. Министърът и главният секретар изразиха необходимостта от коренна промяна в отношението на полицаите на терен към гражданите и насърчаване на човешкото общуване.

Вземат се и допълнителни мерки като оборудване на полицейските автомобили с камери и налагане на боди камери за всички полицейски служители. Дейността на Института по психология се засилва, а фокусът е върху ежеседмични занятия с полицейския състав.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Божков представи новия си политически проект, чакат ни добри времена

Санкционираният по закона "Магнитски" бизнесмен Васил Божков, който е...

Горя училище в кюстендилското село Соволяно

Тази нощ в училището в кюстендилското село Соволяно избухна...

Премиерът Денков и вицепремиерът Габриел се срещат с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен

Днес, министър-председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът и министър...