Това ястие е свежа и лека алтернатива на класическата лазаня, в която тиквичките заместват пастата, създавайки кремообразна и вкусна комбинация със сос бешамел и сирена. Идеално за летните дни или за тези, които искат по-здравословна версия на любимото си италианско ястие,.
Ето какво ви е необходимо за уникално вкусната Лазаня с тиквички и моцарела : Лазаня с тиквички и моцарела Продукти: За лазанята: За соса бешамел: Приготвяне: 1. Пригответе тиквичките: Измийте тиквичките и ги нарежете на тънки кръгчета.
Снимка: YouTube Разбъркайте добре, за да се смесят подправките. Подредете тиквичките върху тава за печене, покрита с хартия за печене, и печете в предварително загрята фурна на 250 градуса по Целзий за 10 минути, докато леко омекнат. 2.
Пригответе соса бешамел: Разтопете маслото в тенджера на среден огън. Добавете брашното и разбърквайте 1-2 минути, за да покафенее, като внимавате да не загори. Постепенно, като бъркате непрекъснато, добавете млякото. Гответе, докато сосът се сгъсти, около 3-4 минути.
Накрая добавете две супени лъжици пармезан, сол и малко настъргано индийско орехче. Разбъркайте и свалете от котлона. 3. Сглобете лазанята: Намажете дъното на огнеупорна тава с тънък слой сос бешамел.
Поставете отгоре слой от печените тиквички, след това добавете още един слой сос бешамел, настъргана моцарела и няколко листа пресен босилек. Снимка: YouTube Снимка: YouTube Повтаряйте наслагването, докато не използвате всички съставки, като завършите със слой сос бешамел. Снимка: YouTube 4.
Завършване: Настържете равномерно останалия пармезан отгоре. Печете лазанята в предварително загрята фурна на 180 градуса по Целзий за около 30 минути, докато повърхността стане златистокафява. Снимка: YouTube 5.
Сервиране: След като извадите лазанята от фурната, оставете я да се охлади за 5-10 минути, преди да я нарежете, за да стегне. Сервирайте топла, гарнирана с допълнителни листа босилек, ако желаете. Снимка: YouTube