Израел нанесе въздушни удари в Газа

Дата:

На 2 декември, Израел изтегли преговорния си екип от Катар и извърши въздушни удари в Ивицата Газа, продължавайки офанзивата срещу “Хамас” след едноседмичното примирие. “Хамас” обяви, че ще продължи преговорите за освобождаване на заложници след края на войната в Газа. Според “Хамас” новите израелски атаки са предизвикали над 190 жертви.

Израел съобщи за ликвидация на командир от “Хамас” с пряко участие в нападението на 7 октомври, което предизвика израелската офанзива. В отговор “Хамас” изстреля ракети по Тел Авив. Израелските преговарящи се връщат у дома, тъй като групировката не спазила своята част от споразумението за освобождаването на деца и жени заложници. Израелските власти твърдят, че все още има 15 жени и две деца сред заложниците, държани от “Хамас”. “Хамас” заявява, че няма да има нова размяна, докато Израел не прекрати огъня в Газа.

Американският министър на отбраната Лойд Остин призова Израел да защитава цивилните в Газа, като ги нарече “центърът на тежестта” в израелската война с “Хамас”. Вицепрезидентката на САЩ Камала Харис подчерта необходимостта от ясен политически хоризонт за палестинския народ и подкрепа от международната общност след края на конфликта.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Божков представи новия си политически проект, чакат ни добри времена

Санкционираният по закона "Магнитски" бизнесмен Васил Божков, който е...

ООН: Четвърт от населението на Ивицата Газа застрашени от глад

Най-малко 576 000 души в Ивицата Газа, което се...

Застреляха двама кандидати за кмет на мексиканския град Маравасио (Видео)

Двама кандидати за кмет на мексиканския град Маравасио бяха...

Китай призова държавите с големи ядрени арсенали към договор за забрана на първата им употреба

Държавите с най-големи ядрени арсенали трябва да преговарят за...