in

Изписаха Алексей Навални от болницата

Берлин посочва, че тестовете, направени в Германия, Франция и Швеция са установили, че Навални е бил отровен с „Новичок”

Критикът на Кремъл Алексей Навални е изписан от болницата в Берлин, където се лекуваше, след като състоянието му се влоши след вътрешен полет в Сибир миналия месец, предава Ройтерс. „Състоянието на пациента се подобри достатъчно, за да бъде изписан”, се казва в изявление на болницата „Шарите”.

„Въз основа на напредъка на пациента и текущото състояние, лекуващите лекари вярват, че е възможно пълно възстановяване. Все още обаче е твърде рано да се преценят потенциалните дългосрочни ефекти от тежкото му отравяне”, пишат още от лечебното заведение.

„Решението да се оповести подробно състоянието на г-н Навални е взето след консултация с пациента и съпругата му”, казаха от болницата.

Берлин посочва, че тестовете, направени в Германия, Франция и Швеция са установили, че Навални е бил отровен с „Новичок”. Западът поиска обяснение от Русия. Москва заяви, че тепърва ще проучва доказателствата по случая и засега отказва да започне разследване. Кремъл отрече каквото и да било участие в отравянето.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

50 млн. лв. отиват за увеличение на заплатите на университетските преподаватели

Борисов инспектира от въздуха строителството на „Балкански поток”