in

“Инфинити капитал” планира IPO на BEAM, набраните средства ще инвестира в недвижими имоти

Плановете на компанията са на първи етап да бъдат привлечени 1 млн. евро на BEAM

“Инфинити капитал” е в процедура по изготвяне на необходимите документи за листване на пазара за растеж на малки и средни предприятия BEAM. Това обяви Георги Димитровизп. директор на „Инфинити капитал“, в предаването “Бизнес старт” с водещ Христо Николов.

“Целта е първичното публично предлагане да се случи до три месеца”, посочи Димитров.

Плановете на компанията са на първи етап да бъдат привлечени 1 млн. евро на BEAM. След една година се очаква още едно увеличение на капитала.

Гостът коментира и причините, поради които “Инфинити капитал” се е насочила към листване на BEAM. Според Димитров пазарът позволява на стартиращи компании да наберат достатъчно капитал за идеите си сред широк кръг от инвеститори, като намалява до минимум административните разходи.

Гостът разказа, че компанията ще използва набраните средства от BEAM за инвестиции в недвижими имоти, като към момента има два проекта за строителство на къщи в Гурмазово, в близост до София.

“Насочихме се към сегмента на къщите, защото това в момента е тенденция, от която можем да се възползваме”, коментира Димитров и добави, че на по-късен етап дружеството ще диверсифицира своите инвестиции.

Димитров сподели и очакванията си за предстоящите събития на пазара на имоти, имайки се предвид увеличението на заразени с коронавирус. Според него недвижимите имоти ще останат атрактивни, тъй като се очаква ускоряване на инфлацията, а те са актив, който съхранява богатството.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

VAR идва в българския футбол срещу 1.7 млн. евро

3519 новозаразени с коронавирус у нас