Има голяма вероятност Нидерландия и Австрия да променят своята позиция за приемането на България в Шенген, каза министър Стоянов

Дата:

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов заяви, че има голяма вероятност Нидерландия и Австрия да променят своята позиция относно приемането на България в Шенген. Той напомни, че България е посетена от мисия, включваща експерти от Австрия, Нидерландия, Германия и Испания, които са проверили готовността на страната за влизане в Шенген.

Според Стоянов, заключението на комисията е, че България отговаря на всички условия за членство в Шенген. Този път в комисията имаше и представител на Нидерландия, което, според него, може да допринесе за положителен обрат в отношението към България. Министърът счита, че положителният обрат може да бъде подкрепен и от последните индикации, включително визитата на председателя на австрийския парламент и положителния доклад на Европейската комисия.

Той подчерта също така значимостта на участието на България в Глобалния алианс срещу каналджийството. Стоянов отбеляза, че цифрите свидетелстват за успешни усилия по контрола на българо-турската граница, като се отбелязаха 176 хиляди опита за незаконно преминаване през този период.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Божков представи новия си политически проект, чакат ни добри времена

Санкционираният по закона "Магнитски" бизнесмен Васил Божков, който е...

Горя училище в кюстендилското село Соволяно

Тази нощ в училището в кюстендилското село Соволяно избухна...

Премиерът Денков и вицепремиерът Габриел се срещат с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен

Днес, министър-председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът и министър...