Илияна Йотова е специален гост на честването на 75-та годишнина на българското училище “Христо Ботев” в Братислава

Дата:

Вицепрезидентът Илияна Йотова ще посети българското средно училище “Христо Ботев” в Братислава, което тази година отбелязва 75 години от създаването си. Училището е създадено преди 75 години по инициатива и със средства на българската общност в Словакия. Директорът на училището, Николай Йорданов, споделя, че учебното заведение утвърдило позицията си и се гордее със своите успехи в словашката система на образование.

От 1995 година училището е включено в мрежата на словашките училища, а учениците му получават две дипломи за завършено средно образование – словашка и българска. Училището поддържа българския език, литература и култура, като същевременно се стреми към толерантност, тъй като приема деца от различни националности.

Вицепрезидентът Илияна Йотова е специален гост на честването на 75-годишнината на българското училище и отбелязва значението на образованието за запазване на българската култура в чужбина. Училището се отличава с добър успех в системата на словашките училища и продължава да играе важна роля в запазването на българския език и културен наследник сред българската общност в Словакия.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Божков представи новия си политически проект, чакат ни добри времена

Санкционираният по закона "Магнитски" бизнесмен Васил Божков, който е...

Горя училище в кюстендилското село Соволяно

Тази нощ в училището в кюстендилското село Соволяно избухна...

Премиерът Денков и вицепремиерът Габриел се срещат с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен

Днес, министър-председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът и министър...