in

Хванаха турски граждани с близо половин милион евро на Дунав мост 2

Полицейски служители са установили точния размер на паричната сума – 450 020 евро

Трима чужденци са привлечени като обвиняеми за прикриване на паричната сума, придобита чрез престъпление. Те са задържани за срок до 72 часа.

Престъплението е разкрито при митническа проверка на ГКПП Дунав мост 2 Видин – Калафат на 11 ноември. Служители са спрели за проверка пристигащ от Румъния товарен автомобил – влекач с полуремарке, с унгарски транзитен регистрационен номер. Превозното средство се движело от Германия за Турция.

Камионът се управлявал от гражданина на Турция М.Д. В него пътували двама негови сънародници – И.А. и О.К., които заявили, че пътуват на автостоп. Отрекли да имат забранени стоки, валута, ценности над допустимите ограничения.

По линия на митниците е получена информация, че пътуващите в товарния автомобил лица имат съпричастност към водено разследване за пране на пари в Германия.

При последвала щателна проверка на автомобила, в товарното му помещение, са открити лични вещи и крупна парична сума. В кабината са били намерени раница и найлонова чанта, съдържащи еврови банкноти от различни купюри. За тях пътуващият в камиона И.А. е обяснил, че са негови.

Работещите по случая полицейски служители са установили точния размер на паричната сума – 450 020 евро. Тя е иззета, както и МПС-то, което е веществено доказателство по образуваното досъдебно производство.

Предстои съдът да се произнесе по внесеното от Окръжна прокуратура – Видин искане за определяне на мерки за неотклонение „задържане под стража“ срещу обвиняемите. Те нямат адрес в страната, спрямо тях има данни за съпричастност към трафик на пари и наркотици. Освен това са опитали да напуснат ГКПП пеша, с цел осуетяване на проверката.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

Борисов: Европа и светът са в криза, а българското производство расте

На 915 лв. скача подоходният критерий за COVID помощта, ако децата останат у дома