Гъбите са истински чудеса на природата! Знаете ли, че има над 10 000 известни вида гъби и някои от тях могат да светят в тъмното благодарение на биолуминесценцията? Гъбите са известни със своята месеста текстура и богат вкус, което ги прави идеални за хрупкаво лакомство.
Тази рецепта е семпла, веганска и ще ви спечели с контраста между сочната вътрешност и супер хрупкавото покритие. Пригответе се да превърнете гъбите в звездата на трапезата си!
Ето какво ви трябва за тези Хрупкави панирани гъби : Хрупкави панирани гъби Продукти: Подправки: За соса като гарнитура: Приготвяне: Приготвяне на сместа: В средно голяма купа смесете брашното, солта, черния и червения пипер, чесъна на прах, ригана и бакпулвера.
Снимка: YouTube Постепенно добавете газираната вода, като разбърквате с телена бъркалка до получаване на гладка смес. Снимка: YouTube Ако сместа е много рядка, добавете 1-2 супени лъжици брашно; ако е твърде гъсто, добавете 1-2 супени лъжици вода. Оставете го настрана.
Нарежете гъбите на ивици, нито много дебели, нито много тънки, достатъчно големи, за да останат сочни, но лесни за консумация. Снимка: YouTube Потопете гъбите в сместа, след което ги намажете обилно с галета.
Снимка: YouTube Покритите гъби се запържват за 1-2 минути от едната страна, след което се обръщат и се пържат още 1 минута, докато станат златисти и хрупкави. Снимка: YouTube За още по-хрупкав резултат можете да ги изпържите дълбоко.
След като се изпържат се поставят върху кърпа, за да се отцеди излишната мазнина. В малка купа смесете чили соса с майонезата, докато получите гладък и кремообразен сос. Снимка: YouTube Сервиране: Сервирайте тези хрупкави гъби топли, със соса отстрани за потапяне.
Перфектни са като предястие, разядка или гарнитура към основно ястие, а по време на пости могат да бъдат и основно ястие. Насладете се на магията на гъбите! Снимка: YouTube