in

H&M със загуба от над половин милиард долара

H&M има 5058 магазина по света на 74 пазара

Шведската верига за облекло H&M отчете днес загуба за второто тримесечие от 4,99 милиарда крони (534 милиона долара) на фона на коронавируса, предаде ДПА.

За тримесечието март – май миналата година компанията е била на печалба от 4,5 милиарда крони.

До около 80 процента от магазините ни бяха затворени през второто тримесечие, а на пазарите, където бяха отворени, търсенето бе сравнително слабо, уточни главният изпълнителен директор Хелена Хелмерсон.

Тримесечните продажби са потънали с 50 на сто до 28,6 милиарда крони, измерено в местна валута.

Продажбите в местна валута на водещи за компанията пазари като германския, са намалели с 42 процента през тримесечието, в САЩ – със 71 процента, а в Китай – с 28 процента, допълни „Ейч енд Ем“.

Продажбите онлайн обаче са се увеличили близо три пъти в местна валута. Групата уточни, че 48 от 51 нейни онлайн пазара са били отворени.

Ясно е, че бързите промени в поведението на клиентите заради пандемията допълнително ще ускорят дигитализацията на продажбите на облекло, допълни Хелмерсон.

Продажбите са намалели и през юни. Към 24 юни продажбите са спаднали с една четвърт в местна валута на годишна основа. Компанията каза, че нейни 350 магазина са били затворени.

H&M уточни, че има 5058 магазина по света на 74 пазара, включително франчайзи, към 31 май.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

Viber прекратява отношения с Facebook

„Воля“ иска забрана за продажба на енергийни напитки на непълнолетни