in

„Хизбула”: Френските власти позволиха да бъдат въвлечени във война срещу исляма

Упорството си френските власти са влошили противопоставянето заради карикатурите, които предизвикаха гняв сред мюсюлманите

Лидерът на подкрепяната от Иран ливанска шиитска военизирана организация „Хизбула” нарече френските карикатури на пророка Мохамед агресия и определи защитата им от страна на Париж като „обявяване на вид война“, предаде Ройтерс.

В изявление по телевизията Сайед Хасан Насрала каза, че с упорството си френските власти са влошили противопоставянето заради карикатурите, които предизвикаха гняв сред мюсюлманите.

Насрала осъди тройното убийство в църквата в Ница, но каза, че заради ролята им в конфликтите в Близкия Изток, западните лидери също носят отговорност за такива престъпления.

Насрала призова френските власти да поправят „една огромна грешка“ по отношение на карикатурите и да избегнат „война срещу исляма“, предаде Франс прес.

Ливанският политик каза, че макар убиецът в Ница да е мюсюлманин, никой не може да хвърля отговорността за това престъпление върху исляма. Ислямската религия, която забранява убийството на невинни, отхвърля подобен акт, изтъкна Насрала.

По неразбираеми причини, френските власти позволиха да бъдат въвлечени във война срещу исляма и мюсюлманите и искат да въвлекат в нея и Европа, но това е загубена война, подчерта лидерът на „Хизбула”.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

Финансовото министерство очаква дефицит от 250 млн. лв. през октомври

Трети задържан за нападението в Ница