Гръцките финансови власти включват гражданите в борбата с укриване на приходи 

Дата:

Предлага се награда до 3 хиляди евро за всеки, който докладва за фалшиви касови бонове в новата програма. Чрез тази програма, която всеки може да изтегли на смартфона си, потребителите могат да проверят дали касовите бележки, издадени по време на покупки и услуги, са правилно отразени в данъчната система на компанията.

За стимулация на бдителните потребители, системата предоставя бонус при откриване на фалшиви касови бонове. Бонусът зависи от типа на констатираното нарушение. Минималният бонус е 100 евро, но този размер може да достигне до 3 хиляди евро при откриване на скрити високи приходи. Системата извършва анализ на кода на касовата бележка и проверява дали тя е коректно вписана в данъчната система.

Освен това, властите насърчават и чужденците да се включат в усилията срещу укриването на приходи и данъчните злоупотреби. Досега са били получени 135 хиляди сигнала за нарушения.

В същото време министерството на развитието извършва строг надзор върху цените в магазините. Две международни търговски компании са наложени глоби по 1 милион евро всеки за нелогични печалби, които не съответстват на наредбите за формиране на цените. В съответствие с наредбата, печалбата върху стоките не трябва да надвишава тази, калкулирана през 2021 година.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля напишете вашия коментар
Моля оставете вашето име

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Интер победи Наполи с 3:0

Интер записа убедителна победа с 3:0 над Наполи в...

Зографски 18-и в четвъртия кръг на световната купа по ски скокове

Българинът Владимир Зографски завърши на 18-то място в четвъртия...

Лудогорец разгроми Ботев Враца с 5:0

Лудогорец записа убедителна победа с 5:0 срещу Ботев Враца...

Пиеси на Недялко Йорданов и Стефан Цанев оценени високо от турската публика

В Турция се наблюдава голям интерес към театралните произведения...