in

Готвят арест за шефа на HelpKarma

По настояване на Кръстев, са били фалшифицирани фактури и са надписвани суми за лечение на болни деца

Шефът на скандалната „ХелпКарма“ Константин Кръстев вероятно ще бъде задържан. След като прокуратурата още в петък разпореди спешна проверка на платформата, разследващите се натъкнали на скандални случаи на отклоняване на средства от благотворителни кампании.

Оказало се, че по настояване на Кръстев, са били фалшифицирани фактури и са надписвани суми за лечение на болни деца. Според източник, става въпрос за суми от поне 600 000 лева от последните кампании на „ХелпКарма“.

Дружеството не е информирало коректно дарителите и за таксите от дарения, които събира. Въпреки че посочва, че получава между 5 и 6,5% от транзакцията, се оказало, че процентът доближава 10%, което е измама на потребителите.

Вече има ли свидетели, които потвърдят злоупотребите. Сред тях са три майки на деца, за чието лечение са събирани пари от платформата.

Директорът на „ХелпКарпа“ Константин Кръстев е роднина на проф. Коста Костов. Видният лекар обаче твърди, че е нямал представа какви са ги вършели хората от платформата. Кръстев е с изключен телефон от петък.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

Извънредно заседание на правителството за допълнителните 80 млн. лева

Григор Димитров за шести път завършва сезона в топ 20