in

Главният секретар на МВР разпореди проверка на униформите на полицаите

По време на протести бяха забелязани полицаи със знаци, които не отговарят на уставните правила

Главният секретар на МВР е разпоредил комплексна проверка за униформеното облекло на полицаите, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

Тази заповед идва 13 дни, след като се стигна до сблъсъци на протестиращи полицаи. На 2 септември в кадър попаднаха служители на реда, носещи знаци, които не отговарят на уставните правила.

Със своя заповед главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов е разпоредил извършване на комплексна проверка във всички областни дирекции на страната и в СДВР относно спазването и изпълнението от полицейските служители на Наредбата за униформеното облекло и работното облекло за служебно ползване в МВР от 24.08.2015 г. и на Наредбата за реда за употреба на физическа сила и помощни средства от служителите на МВР от 14.03.2017 г.

Изпълнението на заповедта е възложено на директорите на областните дирекции и на СДВР, а контролът по изпълнението – на директора на Главна дирекция „Национална полиция“.

Директорите на областните дирекции и на СДВР следва да организират и провеждането на строеви прегледи, при които да бъде установено има ли нарушения при използването на пагоните, емблемите, отличителните знаци и надписите по униформеното облекло.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

155 са новите случаи на COVID-19 у нас

Спор в БСП дали вотът за лидер на партията е бил честен