ГЕРБ-СДС, ДПС и ПП-ДБ ще разговарят с президента

Дата:

Ключова седмица в политически план за страната. Президентът Румен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на ще даде ход на първата конституционна процедура преди връчването на мандатите за съставяне на кабинет. Първият разговор ще бъде с ГЕРБ-СДС.

Два часа след ГЕРБ на „Дондуков” 2 ще дойде втората политическа сила – ДПС, а след това ПП-ДБ. Така ще приключат консултациите за деня. Кога ще са консултациите със следващите 4 политически сили още не е ясно.

Стефан Янев: Президентът трябва да постъпи държавнически, ако се стигне до третия мандат От партията на Бойко Борисов вече обявиха, че за тях възможен вариант за управление е експертно правителство, но с министър-председател и министри на отбраната и външните работи от ГЕРБ.

По време на консултациите си с другите партии преговорният екип на ГЕРБ обяви, че виждат следващия кабинет и като кабинет на споделената отговорност. С тях разговор обаче имаха само ДПС и ИТН. След това Слави Трифонов обяви, че няма да подкрепят правителство нито с първия, нито с втория мандат.

ИТН са готови да предложат експертно правителство и да говорят с всички партии. Третият мандат поискаха и от „Възраждане”.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Апелативен съд-Варна задържа под стража обвинения за участие в ОПГ кмет на Старо Оряхово

Варненският апелативен съд задържа под стража кмета на Старо...

Четирима индийски войници убити при нападение на екстремисти в Джаму и Кашмир

Военно нападение срещу патрул на индийската армия в Джаму...

Лондон: Русия въвежда система срещу бягство на наборници в чужбина

Русия разработва нова система за предотвратяване на напускането на...

Европа разтревожена от опозицията на вицето Ванс срещу помощта за Украйна

През февруари европейският политически и външнополитически елит изслуша директно...