ГЕРБ с искане за отнемане на дерогацията на “Лукойл”

Дата:

Днес в Русе, председателката на парламентарната група на ГЕРБ, Десислава Атанасова, обяви, че тяхната парламентарна група предлага на парламента да премахне дерогацията на “Лукойл”. Те планират да внесат проект на решение за отнемане на дерогацията следващата седмица. След като решението бъде прието, правителството ще трябва да действа в рамките на една седмица.

ГЕРБ предлага въвеждането на най-либералния режим за съхранение на горивата, при който държавата ще назначи “особен представител” за надзор върху този сектор. Те твърдят, че правителството трябва да взима смели решения и че не трябва да се търси компромис с големите играчи.

Парламентът се беше вече произнесъл по този въпрос, решавайки да продължи дерогацията до октомври 2024 г. Първоначалното предложение беше дерогацията да бъде отменена веднага, но министърът на икономиката Богдан Богданов предупреди, че това ще доведе до скок на цените на горивата и дефицит.

Тази инициатива на ГЕРБ дойде след остра критика на бившия икономически министър и депутат Делян Добрев, който разкри, че премиерът Николай Денков заплашвал с оставка, ако дерогацията бъде премахната в кратките срокове. Той съобщи, че Денков се е свързал с бившия премиер Бойко Борисов и с Делян Пеевски, настоявайки да го убедят да оттегли предложението си за отмяна на дерогацията. Впоследствие Борисов и Пеевски са поели ангажимент да подкрепят кабинета на Денков, за да има някакво правителство.

Добрев обяви, че никога не е подкрепял правителството и че се съсредотачава върху въпросите, свързани с “Лукойл”, защото това е областта му на интереси.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля напишете вашия коментар
Моля оставете вашето име

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Луксозен автомобил заседна на Северния плаж в Бургас

На Северния плаж в Бургас луксозен автомобил с украинска...

Застудяване, жълт код за силни дъждове в 12 области

В неделя дъждът ще обхване цялата територия. По-сериозни количества...

Призив за молебен за здравето на българския патриарх Неофит в цялата страна

Софийската митрополия обяви, че ще се проведе молебен в...

Цитиридис се разплака по време на последното предаване

Николаос Цитиридис, водещ шоуто в ефира на bTV през...