in

Гърция въвежда допълнителни мерки при влизане през сухопътните граници на страната

Новата мярка предвижда граничният пункт да бъде затворен за преминаване в интервала от 23.00 ч. на 7 август до 7.00 ч. сутринта на 8 август

Гръцките власти обявиха вчера, че въвеждат допълнителни мерки при влизане през сухопътните граници, включително от България, през всички отворени ГКПП, с изключение на ГКПП „Кулата-Промахон”.

По информация на българското посолство в Атина ограниченията ще засегнат ГКПП „Маказа-Нимфеа“, който е отворен за преминаване на български граждани с постоянно пребиваване в Гърция и за пътуващите по съществени причини. Новата мярка предвижда граничният пункт да бъде затворен за преминаване в интервала от 23.00 ч. на 7 август до 7.00 ч. сутринта на 8 август. Влизането на лица при абсолютно наложителни пътувания (служебни, здравни и др.) се доказва със съответните документи.

От МВнР припомнят, че от 15 юли българските граждани могат да влизат на територията на Гърция при наличие на отрицателен тест за COVID 19, направен в лицензирана лаборатория не повече от 72 часа преди влизането на територията на страната, на английски език, и предварително попълнен формуляр за пътуване с получен QR код. Влизането през сухопътната граница в страната от България с цел туризъм е възможно единствено през ГКПП „Кулата-Промахон“.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

От днес започва изплащането на пенсиите с добавката от 50 лева за всички пенсионери

Коалиционният съвет е решил за премахването на палатковите лагери