in

Фирма предлага развалена храна за пациентите на най-големите болници в София

„Слагайте повече подправки, готвите като за прасета“

Оказва се, че продукти с отдавна изтекъл срок на годност са част от ежедневното меню на лекуващите се в болниците „Пирогов” и „Шейново”, като и в Националната специализирана болница за физикална терапия и рехабилитация. Това разкриха бивши служители на фирмата-доставчик.

Това твърдят бивши служители на фирма ЕТ „Ира – Ирена Георгиева“. Техните разкази пред Нова телевизия се обобщават така: „Той ни казваше: „Слагайте повече подправки, готвите като за прасета“. Има твърдения, че такава храна се доставя и на малки пациенти, правели се например десерти с пресечно мляко. Готвело се дори с мухлясало сирене и изгнили картофи. А от управата на „Пирогов“ са предупреждавали многократно за случващото се.

Отделно има оплаквания от болниците, че определени храни се дават на пациенти, които не могат да ги ядат – например картофи с кожа за бебета. Собственици на фирмата са Ирена и Борислав Радулови. Борислав Радулов отрича за проблеми – храната е прясна и качествена. Той твърди, че продуктите идвали всеки ден, обаче какъв е срокът на годност не е ясно, защото няма етикети. Болница „Шейново“ вече е изпратила писмо за спиране на договора за обществена поръчка, от „Пирогов“ готвят същото. Но още около месец „Пирогов“ ще получава храна от ЕТ „Ира – Ирена Георгиева“. Служителка пък каза, че „понякога шефът ходи на лов, стреля зайци“, съответно имало случай на човек, счупил си зъб в сачма.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

Фишове и глоби за милион и половина по границите

14-годишно момиче вързано с верига на крака