Филм на майстора на анимацията Хаяо Миядзаки с премиера у нас

Дата:

Хаяо Миядзаки, майсторът на анимацията, ще представи нов филм, “Момчето и чаплата” (The Boy and the Heron), който ще се покаже на голям екран със световната премиера в САЩ. Филмът е вдъхновен от любимата детска книга на режисьора, “How Do You Live?” и ще бъде показан в България и САЩ на 8 декември 2023 г.

Хаяо Миядзаки е известен с това, че забранява всякакъв вид реклама преди премиерата на филмите си в Япония. През юли миналата година “Момчето и чаплата” беше издаден в японските кина дори без да има трейлър в киносалоните. Въпреки липсата на реклама, филмът постигна боксофис успех от около 56 милиона долара в кратък срок.

Сюжетът на “Момчето и чаплата” следва историята на 11-годишния Махито, който губи майка си след пожар по време на края на Втората световна война. Действието на филма разкрива контраста между суровата реалност на живота и магическия вътрешен свят на главните герои, което е характерно за стилът на Хаяо Миядзаки. Махито заминава на пътешествие, за да спаси майка си след изчезването й, като е насочен от една загадъчна чапла. Това го води в паралелен свят, където реалността и фантазията се сблъскват.

Хаяо Миядзаки е известен японски автор на комикси, режисьор и аниматор. Той е работил в индустрията на анимацията през годините и създал студио “Гибли”. Творчеството му и неговите филми са получили признание и вдъхновение по целия свят.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

На официална церемония в Стокхолм бяха връчени тазгодишните Нобелови награди

Кралят на Швеция, Карл Шестнадесети Густав, връчи тазгодишните Нобелови...

27 мигранти са се опитали да преминат нелегално в България от Турция

Турските погранични власти в района на ГКПП Дерекьой/Малко Търново...

Атлетико Мадрид победи с 2:1 у дома Алмерия 

Атлетико Мадрид се наложи с резултат 2:1 у дома...

Диана Петкова завърши осма на финала на 50 метра бруст в Румъния

Диана Петкова завърши на осмо място във финала на...